31 de març de 2011

PASSEJADA FLUVIAL

Després de les pluges la llera del riu ha canviat, i en alguns trams podem trobar diferents espais que abans no existien donant noves sensacions a la vista. La pluja de primavera ( mes de Març: 215 litres per metre quadrat) ha arribat de bracet d'una explosió floral i faunística.

Riu Mogent a l'alçada del Pla de Can Font.
Les darreres pluges han dividit la llera principal en d'altres més petites formant-se una mena d'aiguamoll amb força interès florístic i alhora faunístic.
Cirerer (Prunus avium) en flor. Els insectes son els encarregats de realitzar la polinització.
Rabanissa blanca (Diplotaxis erucoides).
Gatell(Salix cinerea) en flor.
En alguns espais de la conca del Mogent l'acumulació d'aigua ha donat lloc a petites "llacunes temporals" que són molt bones per a molts dels ocells que passen migrant cap el nord. D'aquestes "llacunes temporals", ara mateix en podem trobar  una just a l'entrada del poble, al Pla de les Hortes davant  l'escola Mogent i una altra al costat de la depuradora de Vilanova, al Pla de Can Font.Cuereta blanca (Motacilla alba), a la "llacuna temporal" del Pla de Can Font. Alimentant-se de mosquits.

Xivita (Tringa ochropus), a la "llacuna temporal" del Pla de Can Font.


Les "llacunes" temporals son propícies per a que tan insectes com amfibis puguin dur a terme procesos de reproducció i per tant ideals per  a que altres animals puguin alimentar-se en elles, com és el cas de molts ocells.

Puput (Upupa epops), parada sobre un Gatell a la llera del riu. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada