19 de febrer del 2012

XARXETS AL GOLF VILALBA

El diumenge dia 12 de Febrer es va poder observar 3 exemplars de Xarxet (Anas crecca) 1 mascle i 2 femelles, en la bassa més naturalitzada del Golf Vilalba. Altre cop més, l'atracció que tenen aquestes basses per a la fauna salvatge ha quedat demostrada. A la bassa també es pot veure un Ànec cullerot (Anas clypeata ) mascle que com a mínim porta aquí des del 2 de Desembre del 2011,  i altres ocells com Ànecs collverds (Anas platyrhynchos), Fotxes (Fulica atra) i Polles d'aigua (Gallinula chloropus) que pasturen per la vora de la bassa. D'altres espècies com la Puput (Upupa epops), els Roquerols (Ptyoprogne rupestris), l'Aligot (Buteo buteo),  Martinet blanc (Egretta garcetta), i fins hi tot un Mussol (Athene noctua) eren presents als camps del Golf.

La Puput és un dels ocells que podem observar durant tot l'any al nostre municipi, no obstant, a l'hivern nomès queden alguns exemplars aïllats i fins hi tot pot haver anys que no se'n vegi cap.
El fet de trobar aquests ànecs ens dona una idea de la qualitat de la zona en termes ambientals, els animals saben que ningú els destorbarà i conviuen perfectament amb la gent que juga al golf. De nou ha tornat a pujar la biodiversitat al nostre municipi. Espais com aquest són força interessants i molt necessaris per a l'avifauna vallesana. De ven segur que el fred que està fent aquests dies encara ens reserva més sorpreses!!!!

Filmació on es poden veure dues femelles de Xarxet i un Ànec Cullerot a Vilalba 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada