25 de març del 2012

UN CIGNE AL MOGENT !!!

Ahir, dissabte 24, es va poder observar un exemplar de Cigne mut (Cignus olor) al riu Mogent (Al limit del terme municipal de la Roca amb Vilanova).

El Cigne mut es trobava menjant plantes aquàtiques, que amb el seu llarg coll, obtenia del fons de la llera del riu Mogent.

L'individu va ser localitzat menjant plàcidament dins l'aigua i tot i que en un primer moment es va espantar, desprès es va mostrar més confiat. Aquest comportament fa sospitar que es tracti d'un exemplar escapat i no d'un exemplar procedent del nord d'Europa, on hi viuen. Tot i que de tant en tant, quan les temperatures del nord d'Europa són molt gèlides, és fàcil que arribin alguns individus i es puguin veure en rius, aiguamolls o deltes de la geografia catalana.

Aquest preciós animal medeix prop d'un metre i mig des del bec a la cua.

A Catalunya hi ha algunes parelles nidificants, però que ho fan com a conseqüència de les introduccions que s'han dut a terme en diferents localitats de l'àmbit català.





2 comentaris:

  1. Carles, jo el vaig veure el diumenge 18! sobre les 14h. Entre la Roca i Vilanova una mica abans de la depuradora. Tinc la foto feta amb el móbil, obviament no s'assemblen a les teves :)

    ResponElimina
  2. Es interessant saber que com a mínim està al riu des del 18. Podria tractar-se d'un individu escapat del Restaurant Mas de Sant lleí (Vilanova), em va comentar en Toni Alonso que allà en tenen en un estany de l'entrada.

    ResponElimina