22 d’agost del 2012

MIGRACIÓ D'ENGANYAPASTORS A LA ROCA

L'Enganyapastors es confon fàcilment amb el terra, lloc on farà el niu. El seu plomatge ha evolucionat de forma críptica per no ser detectat pels seus depredadors.
L'Enganyapastors (Caprimulgus europaeus) és una espècie migradora transahariana que ve a casa nostra per criar, i un cop acabada la cria, aquest torna cap el sud per passar l'hivern. Al nostre municipi trobem dues espècies del mateix gènere, sent el Siboc (Caprimulgus ruficollis) l'altra espècie de la que podem gaudir.
De plomatge críptic, és un animal sovint desconegut per a la població, ja que és de costums nocturnes i crepusculars.  De dia es difícil d'observar, els sols de pinassa i fulles d'alzina son l'ambient on els trobarem, sempre que siguem capaços de descobrir el seu camuflatge. El seu cant estival és fàcil d'escoltar de nit durant els mesos de Juny i Juliol, si se sap com canten!!!
Aquests dies és fàcil de veure grupets que estan retornant cap el sud, just quant el sol està darrera l'horitzó.

Anellament d'exemplars d'Enganyapastors que van ser capturats al crepuscle.
Els Enganyapastors s'alimenten de polilles, per a la qual cosa disposen d'una extraordinària boca que pot engolir- les  d'una sola atacada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada