23 d’abril del 2012

MORELL CAPROIG AL GOLF VILALBA

Avui diada de Sant Jordi hem pogut gaudir de la presència d'un mascle de Morell Caproig (Aythya ferina) en una de les basses del Golf de Vilalba que trobem al municipi de La Roca del Vallès (Javi Mendoza com. pers). L'exemplar de cap vermell que contrasta fortament amb la tonalitat grisosa del cos es trobava menjant en la llacuna que trobem just a l'entrada del Golf. Aquesta espècie és força rara com a nidificant a Catalunya. No passa així a l'hivern quan es més fàcil de localitzar en les grans zones humides del nostre territori. 

Aquest mascle de Morell Caproig es trobava descansant en una de les basses grans del Golf Vilalba juntament amb d'altres espècies.
Els Morell pertanyen al grup d'ànecs capbussadors, motiu pel qual presenten ulls de tonalitat vermella.
Veure aquest exemplar a casa nostra ens a d'encoratjar a conservar aquests espais tant interessants com a punt de descans en la migració de molts ocells que estant de passada cap a latituds llunyanes. 

En la mateixa bassa trobàvem avui el Fumarell Carablanc
Altres ocells com el Fumarell Carablanc (Chlidonias hybrida) o les Xivitones (Actitis hypoleuca) o els dos exemplars de Valones (Tringa glareola) han estat vistos avui a les cada cop més interessant basses del Golf de Vilalba.

Fumarell volant per sobre d'una de les llacunes en busca d'algun peixet per dur-se al bec
Les Xivitones troben en les pedres que envolten la bassa un espai ideal per a buscar aliment, alhora que no es senten molestades pels golfistes que jugen plàcidament a pocs metres.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada